Pašta s rikolom i bademima
* 30 dkg svježe očišćene rikole
* 3 jušne žlice mljevenih badema (mogu poslužiti i pinjoli i orasi)
* 1 naranča
* 350 g pašte
* 2 češnja češnjaka
* maslinovo ulje
* sol, papar i začini po želji
* Grana Padano po želji.
Rikolu oprati i očistiti, usitniti je nožem i u mixeru je samljeti u
zelenu smjesu. Dodati maslinovog ulja (oko 3-4 jušne žlice) češnjak,
bademe i sok jedne naranče. Začiniti po želji, ja obično koristim sol,
papar, chilli i malo vegete. Još malo samljeti.
Skuhati paštu u slanoj vodi, al dente i kad je gotova pomješati je s
smjesom rikole i badema, dobro izmješati i odozgo naribati malo
parmezana. Opet promješati i pustiti da pašta upije nadjev. Poslužiti
toplo.
Ovakvu smjesu rikole, bez badema i začina možete čuvati u frižderu i
prije same pripreme je začiniti do kraja. Pripazite da bude u staklenoj
posudi i po vrhu joj prelijte maslinovog ulja da je pokrije i čuva od
kvarenja.
Dobar tek.
Skroz sam zaboravio na ovo jelo, moram ga čim prije isprobat :) mislim da ću se udavit u njemu :D
OdgovoriIzbriši