četvrtak, 2. veljače 2012.

Pašta s rikolom i bademima



* 30 dkg svježe očišćene rikole
* 3 jušne žlice mljevenih badema (mogu poslužiti i pinjoli i orasi)
* 1 naranča
* 350 g pašte
* 2 češnja češnjaka
* maslinovo ulje
* sol, papar i začini po želji
* Grana Padano po želji.

Rikolu oprati i očistiti, usitniti je nožem i u mixeru je samljeti u zelenu smjesu. Dodati maslinovog ulja (oko 3-4 jušne žlice) češnjak, bademe i sok jedne naranče. Začiniti po želji, ja obično koristim sol, papar, chilli i malo vegete. Još malo samljeti.

Skuhati paštu u slanoj vodi, al dente i kad je gotova pomješati je s smjesom rikole i badema, dobro izmješati i odozgo naribati malo parmezana. Opet promješati i pustiti da pašta upije nadjev. Poslužiti toplo.



Ovakvu smjesu rikole, bez badema i začina možete čuvati u frižderu i prije same pripreme je začiniti do kraja. Pripazite da bude u staklenoj posudi i po vrhu joj prelijte maslinovog ulja da je pokrije i čuva od kvarenja.

Dobar tek.


1 komentar:

  1. Skroz sam zaboravio na ovo jelo, moram ga čim prije isprobat :) mislim da ću se udavit u njemu :D

    OdgovoriIzbriši