srijeda, 8. veljače 2012.

PROLJETNI RIŽOTO


Sličan recept se primjenjivao u jednom dalmatinskom restoranu i obožavala sam ga, uz finu zelenu salatu. To jelo više nije na karti ali je u mojoj kuhinji bar jednom tjedno!
  •  6-7 dcl umaka od rajčice
  •  2-3 tikvice
  •  1 crvena paprika
  •  6 krupnih šampinjona
  •  4-5 šalica riže
  •   sol
  •   papar
  •   Vegeta Natur
  •   origano, bosiljak, peperoncin
  •   maslinovo ulje
  •   kapula
  •   parmezan 
U posudu uliti vodu i skuhati rižu da bude još malo sirova. Na veću tavu uliti par žlica maslinova ulja te isjeckanu kapulu. Popržiti dok se kapula zazlati. Ubaciti povrće koje tada imate na raspolaganju, tikvice, papriku, gljive, posoliti i pusiti da se malo dinsta. Kad omekšaju dodati umak od rajčice, dobro izmješati i pustiti da lagano kuha. Začiniti po želji, mi doma svi volimo pikantnije, pa tako i začinimo. Žlicom dodavati u umak rižu i lagano miješati. Pustiti još par minuta na laganoj vatri kako bi se riža povezala s umakom.

 Nisam navela točne količine riže i umaka jer to dugo spremam pa sve radim odoka, stoga i vama preporučujem da se vodite po svom osjećaju, ako vidite da je suho, dodajte još umaka…

 Dobra stvar je što je brzo gotovo a i možete ga pripremiti uz bilo koje povrće, ja ga napravim i s dvije tikvice ako nema ništa drugo u frižderu, naravno, što je više povrća okus je bogatiji!

 Obavezno ga pospite s puno parmezana po vrhu i poslužite uz finu zelenu salatu… Mljac!

Nema komentara:

Objavi komentar