Sličan recept se primjenjivao u jednom dalmatinskom restoranu i obožavala sam ga, uz finu zelenu salatu. To jelo više nije na karti ali je u mojoj kuhinji bar jednom tjedno!
- 6-7 dcl umaka od rajčice
- 2-3 tikvice
- 1 crvena paprika
- 6 krupnih šampinjona
- 4-5 šalica riže
- sol
- papar
- Vegeta Natur
- origano, bosiljak, peperoncin
- maslinovo ulje
- kapula
- parmezan
Nisam navela točne količine riže i umaka jer to dugo spremam pa sve radim odoka, stoga i vama preporučujem da se vodite po svom osjećaju, ako vidite da je suho, dodajte još umaka…
Dobra stvar je što je brzo gotovo a i možete ga pripremiti uz bilo koje povrće, ja ga napravim i s dvije tikvice ako nema ništa drugo u frižderu, naravno, što je više povrća okus je bogatiji!
Obavezno ga pospite s puno parmezana po vrhu i poslužite uz finu zelenu salatu… Mljac!
Nema komentara:
Objavi komentar