petak, 3. veljače 2012.

SLATKI POLJUPCI

Za oko 25 komada 


3 bjelanca
150 g šećera
malo cimeta
2 1/2 žličice skuhane kave 
2 žličice jestivog škroba (gustin)
1 žličica bijelog octa
150 g čokolade za kuhanje
40 ml slatkog vrhnja


Stući bjelanjke i postepeno dodavati šećer, pred sam kraj dodati žličicu octa (bjelanjci se bolje izrade). Tući dok se šećer posve ne otopi i smjesa ne postane sjajna.  Zagrijati pećnicu na 120 °C.
Izmješati skuhanu kavu (jaču i bez šećera) sa škrobom. Lagano lopaticom umješati u bjelanjke. Slastičarsku vrećicu puniti smjesom, štrcati pune krugove na masni papir i oko njih naštrcati malu ogradu kako bi stvorili udubinu za punjenje. Poljupci ljepše izgledaju ako su manji. 
Puslice peći oko 45 minuta i nakon toga ih ohladiti.
Čokoladu nasjeckati, otopiti na pari sa slatkim vrhnjem, dodati cimeta, po želji još i klinčića ili muškatnog oraščića, sjeckanih lješnjaka itd. Dajte mašti na volju. 
Kad se smjesa poveže, slastičarskom vrećicom ili pomoću dviju manjih žličica puniti poljupce

Bjelanjci zahtjevaju određenu količinu šećera da bi se mogli pretvoriti u snijeg, zato su ovi kolačići stvarno slatki. Što se tiče punjenja, slobodno eksperimentirajte po želji.

Dobar tek!


 








Nema komentara:

Objavi komentar